Hypnoterapi

Hypnoterapi

Hypnoterapi er en tryg vej ind i dig selv

Hypnoterapi er en metode, hvor man i en hypnotisk tilstand kan skabe indre forandringer. Det kan lyde lidt mystisk, men vi oplever faktisk ret ofte at være i en hypnotisk tilstand. Det oplever alle i situationer, hvor vi eks. falder i staver eller dagdrømmer. Alle kender jo til at man kan være ”langt væk”, så man ikke lige sanser det der sker lige nu, men det er i virkeligheden blot en tilstand, hvor vi udnytter vores evne til at koble nogle sanseindtryk fra og fokusere på noget bestemt. prøv bare at tænke på, hvad der sker, hvis du lytter til din yndlings musik eller ser en rigtig spændende film. Vi kan være ekstremt fokuserede. Det er denne måde at fokusere på, som man udnytter i hypnotereapien.

I hypnosen kan vi forestille os alt muligt. Ligesom når vi drømmer, kan vi forestille os ting, som i vores normale vågne tilstand ville virke mærkelige eller farlige eller på anden måde aktivere en skepsis / protest fra vores bevidsthed. I denne tilstand kan vi også forestille os noget, som vi normalt ville være bange for. På den måde kan vi skabe indre forandringer, som ville være vanskelige i normal vågen tilstand.

Kan man blive manipuleret til noget, når man er i hypnose?

Det er ikke sådan, at man helt mister sin sans for grænser eller værdier. Faktisk er man er hele tiden ved bevidsthed, og kan også afbryde hypnosen, hvis der er noget, som man ikke bryder os om eller der er noget man skal reagere på med vores bevidste jeg. Efter hypnosen kan man også huske forløbet uden problemer. Nogle er i tvivl om de faktisk har været i hypnose, når de har været igennem en behandling, men det betyder ikke noget for det vellykkede resultat.

Hvordan føles det at være i hypnose?

De fleste beskriver hypnose som en meget behagelig tilstand. Nogle har beskrevet det som indbegrebet af at hvile i sig selv. De beretter om en rolig og afklaret fornemmelse indeni. Virkningen er at de føler sig mere styrket, end de havde kunnet forestille sig. Gamle vaner og mønstre slipper taget og giver en ny følelse af energi, frihed og glæde – ro og velvære i krop og sjæl. Det giver også håb, fordi det viser sig, at problemer, som man måske har kæmpet med i mange år, lader sig løse.

Igennem hypnoterapi kan man reducere og/eller helt fjerne symptomer på:

 • Angst
 • Fobier
 • Jalousi
 • Stress 
 • Chok og traumer
 • Psykosomatiske symptomer, eks. hovedpine, mavepine, ondt i fødder og ben, nakkespændinger mv.
 • Søvnproblemer
 • Uhensigtsmæssige vaner og mønstre
 • Selvværdsproblematikker
 • Ensomhed
 • m.v.

En session varer ca. 90 minutter, og koster kr. 1200 pr session. Hypnoterapi kan med fordel kombineres med samtaleterapi, og når der er tale om samtaleterapi, sker afregningen til prisen på en individuel samtale (kr. 800 pr session)

Hvis du gerne vil høre mere og måske drøfte, om du kan have udbytte af hypnoterapi, kan du – som altid – kontakte mig på tlf. 2811825. En introducerende samtale på 15 – 20 minutter koster ikke noget.

Skriv en kommentar